Hoe G4S valbeveiliging van levensbelang is

Werken in een riskante omgeving

Kantoorpanden en bedrijfsgebouwen worden steeds hoger, en het is dan ook niet vreemd dat er regelmatig een beroep wordt gedaan op G4S valbeveiliging. We hebben het hier namelijk over een uiterst riskante werkomgeving voor het personeel wat zich bezig houdt met het onderhoud en de bouw van deze gebouwen. Dit is werk wat niet zomaar onbeveiligd mag worden gedaan; de overheid eist van de werkgevers dat ze het personeel voorzien van de juiste beveiligingsmiddelen en dat er trainingen worden gevolgd om te voorkomen dat er zich persoonlijke ongevallen voordoen op de werkvloer.

Van harnas tot training

De valbeveiligingsapparatuur bestaat uit een heel pakket van producten. Het harnas is het meest gebruikte deel; het personeel wordt veilig gezekerd aan een leef- en vanglijn. Daarnaast moet er een veilig toegangs- en evacuatiesysteem komen waardoor het personeel op veilige manier kan werken onder alle omstandigheden. Deze apparatuur dient uiteraard wel goed te worden gebruikt en daarom is het noodzakelijk dat er een training aan vooraf gaat. Deze training wordt niet intern gegeven binnen een bedrijf; ook hiervoor komen de diensten van G4S om de hoek kijken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Werken in een risicovolle omgeving vraagt niet alleen om een goede apparatuur; het vraagt ook om kennis over het gebruik van de apparatuur. Daarom wordt er ook gezorgd voor een begeleiding van het personeel en voor een training op de werkvloer. Er wordt gewerkt op oefenlocaties en wanneer het nodig is wordt er ook op de werkplek zelf gekeken. De BHV medewerkers worden eveneens opgeleid op dit specifieke gebied zodat er zo praktisch mogelijk kan worden ingegrepen bij calamiteiten. Zo weet iedereen hoe het werk zo efficiƫnt mogelijk kan worden uitgevoerd en hoe dit zo veilig mogelijk kan plaatsvinden. Goed opgeleid personeel werkt veilig, wat zo zijn voordelen heeft voor het bedrijf en voor alle betrokkenen.