Dé specialist voor jouw strafzaak

Niemand hoopt ooit als verdachte in een rechtszaal terecht te komen, maar de kans is er altijd. En even los van het feit of je het misdrijf wel of niet gepleegd hebt, je wilt natuurlijk aan het einde de best mogelijke uitspraak horen. In Nederland heeft iedere verdachte recht op een advocaat en in sommige gevallen krijg je die aangewezen, maar in de meeste gevallen mag je deze ook zelf zoeken, zoals bij Singel Advocaten. Dit laatste heeft zo zijn voordelen, omdat je dan van tevoren de mogelijkheid hebt iemand te kiezen met wie het klikt. Hier vind je enkele tips die je kunnen helpen een specialist te vinden om jou te verdedigen.

Wel of geen specialist nodig?

Specialisten zijn duurder dan allround advocaten en stagiaires en het is de ervaring waar je voor betaalt. Ze worden vaak ingezet in complexe zaken met weinig vergelijkingsmateriaal. Vraag je dus ten eerste af of je echt een specialist nodig hebt, of dat je dit ook met een goedkopere advocaat kunt doen.

Specialistenvereniging

Wil je enigszins een garantie dat de specialist de waarheid spreekt, of deze voldoende ervaring heeft en dat deze kwaliteit zal leveren kun je kijken of hij of zij is aangesloten bij een specialistenvereniging. De toelatingseisen bij deze verenigingen zijn erg streng en dus een goede getuigenis van iemands kunnen. Er wordt onder andere gekeken naar het aantal rechtszaken die de advocaat op een bepaald vakgebied heeft voorgezeten en wat de uitkomst hiervan was.

Kennismakingsgesprek

Heb je een paar specialisten gevonden in jouw regio die je bevallen, dan is het tijd om contact op te nemen. Ze zullen naar je zaak luisteren, vragen beantwoorden en ook beoordelen of ze jou willen verdedigen of niet. Tijdens dit gesprek krijg je vaak een goed idee van de andere persoon en kun je beoordelen of het klikt. Op die manier kan je een specialist vinden die jouw rechtszaak hopelijk tot een zo bevredigend mogelijk einde zal brengen.