Bitcoin kopen: hoe werkt het?

Tegenwoordig zijn er veel betaalmogelijkheden en manieren om geld te verdienen. Het is een wereldwijd begrip geworden: de bitcoin. Ben jij nog een leek op het gebied van bitcoins en ben je benieuwd hoe jij bitcoins voor jezelf aan kunt schaffen? Een bitcoin kopen is zeer eenvoudig. Door het volgende stappenplan te volgen, ben jij snel in bezit van je eigen bitcoins!

Je eigen plekje in de blokchain

Voordat je een bitcoin kunt kopen, zal je eerst een eigen plekje binnen de blokchain moeten weten te bemachtigen. De blokchain is als het ware een groot boek waarin alle transacties staan geregistreerd. Jij kunt je eigen plek krijgen door een eigen bitcoin wallet aan te maken. Deze zogeheten bitcoin portemonnee zorgt ervoor dat jouw eigen adres wordt veiliggesteld.

Een bitcoin wallet kiezen

Wanneer je je eigen bitcoin wallet gaat kiezen, heb je de keuze uit een aantal portemonnees, namelijk web wallets, desktop wallets en mobiele wallets. Ben jij een beginner wat betreft een bitcoin kopen? Dan is het verstandig om simpel te beginnen en voor de desktop wallet te gaan. Deze wallet is eenvoudig, gratis en neemt niet veel ruimte in op je computer. Bij het registreren van deze wallet krijg je je eigen private seed: een aantal random woorden die jouw gegevens beveiligen. Onthoud deze woorden en houd ze verborgen. Zo stel je jouw wallet veilig. Het is van belang te weten dat de gegevens die je invult niet meer kunnen worden teruggedraaid. Neem hier daarom de tijd voor en let goed op dat je de juiste gegevens invult!

De bitcoin kopen

Vervolgens kan je online je bitcoin kopen door deze met iDeal te betalen op een aantal websites. Wanneer er wordt gevraagd naar je bitcoin adres kan je je ‘receiving adress’ van je bitcoin wallet kiezen. Indien je de nodige vragen hebt beantwoord en hebt betaald, ben je in bezit van je bitcoins!